Biografie

Esther van der Wallen maakt vrij werk en werkt in opdracht. ‘Schoonheid en jezelf zijn’ is belangrijk in haar werk. Ze is onder meer gefascineerd door het vrouwelijk lichaam en fotografeert graag vrouwen die zich vrij wanen van ‘die goedkeurende blik van de ander’.
Door persoonlijke gesprekken tijdens haar fotosessies komt vaak de mooiste kant van mensen vanzelf naar boven. Zij geven zich figuurlijk en soms ook letterlijk bloot. Dát moment vastleggen, is voor Esther iedere keer een waardevolle ervaring.

Esther van der Wallen

“Met mijn foto’s laat ik de pure mens zien. Het fotograferen van vrij werk begon ooit om los te komen van mijn verleden, het maakte mij en de vrouwen die ik tot nu toe heb gefotografeerd sterker”

Naast studiofotografie gaat zij graag met haar camera eropuit om spontane straatsituaties vast te leggen. In haar jonge jaren tekende en schilderde zij veel en had toen al een fascinatie voor stedelijke architectuur en natuur. Door het niet traditioneel vastleggen van deze onderwerpen ontstaat een spannend en vervreemdend effect.

Voor haar werk laat zij zich inspireren door de fotografen Miroslav Tichý, Henri Cartier-Bresson en de Haagse kunstenaar Gerard Fieret maar ook Man Ray en surrealistische schilders. Met haar foto's hoopt Esther dat de wereld een klein beetje mooier wordt. Genieten van kunst versus schoonheid maakt het leven aangenamer!

In 2016 is Esther tot kunstenaar lid van Pulchri Studio Den Haag geballoteerd. Zij is aangesloten bij de beroepsorganisatie DuPho.

Galleries

De Galerie Den Haag klik hier voor meer informatie.

Sandvoort Gallery Amsterdam klik hier voor meer informatie

Contact

Voor vragen of verkoop van prints neem contact met mij op

Neem contact op